Sosyoloji Bölümünün açılış dersini Mehmet Genç verecek

12.09.2017

Sosyoloji Bölümü’nün açılış dersini Mehmet Genç veriyor!

Yumuşak güç, uluslararası ilişkilerde kültürün ve iletişimin önemine işaret eden bir kavram olarak son yıllarda öne çıktı. Askerî, siyasi ve ekonomik müdahale içeren kaba kuvvetin aksine yumuşak güç eğitim, kültür, sanat ve diplomasi yoluyla başka toplumları ikna etmeyi amaçlıyor. Peki Osmanlı sisteminde yumuşak gücün yeri neydi? Genellikle askerî başarılarla öne çıkan Osmanlı idaresi, hangi sosyo-kültürel kurumlar ve yöntemler yoluyla içeride ve dışarıda sistemi sürdürüyordu?

Mehmet Genç 1934 yılında Artvin’de doğdu. 1958’de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. 1960’da girdiği  İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Türk İktisat Tarihi Enstitüsü'nde Ömer Lütfi Barkan'ın yanında asistan olarak çalıştı. Osmanlı arşivlerinde uzun yıllara dayanan araştırmalar yaptı. Osmanlı iktisat tarihinde otorite kabul edilen Mehmet Genç’in Osmanlı İmparatorluğu’nda Devlet ve Ekonomi adlı kitabı alanın temel kaynağıdır.

21 Eylül Perşembe, 14:00

İMÜ Konferans Salonu, C Blok, Kat 2