Sosyoloji Konferansları Serisi Besim Dellaloğlu ile devam ediyor!

22.10.2019

Konferans serisinin dördüncüsünde Prof. Dr. Besim Dellaloğlu Toplum ve Kültürü Çalışmak: Sosyoloji, Antropoloji ve Kültürel Çalışmalar başlıklı konuşmasıyla bizlerle olacak. Son zamanlarda edebiyat ve sanat ile toplum arasındaki incelemeleri ile ön plana çıkan Dellaloğlu konuşmasında kültürel incelemeler ile yerleşik disiplinler arasındaki ilişkiye odaklanacak.

Tarih: 24 Ekim 2019 Perşembe
Saat: 16:00
Yer: C blok - Ömer Halisdemir
Amfisi

Besim F. Dellaloğlu, 1965’te İstanbul’da doğdu. 1984’te Galatasaray Lisesi’ni, 1990’da Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını Mimar Sinan Üniversitesi’nde sosyoloji alanında yaptı. Frankfurt Goethe Üniversitesi’nde (1998) ve Paris VIII Üniversitesi’nde (2002) doktora sonrası araştırmalarda bulundu. Mimar Sinan, Marmara, İstanbul Bilgi, Yıldız Teknik, Galatasaray ve Sakarya üniversitelerinde dersler verdi. Kitaplarından bazıları şunlardır: Frankfurt Okulu’nda Sanat ve Toplum (Say Yayınları), Benjamin (derleme, Say Yayınları), Benjaminia: Dil Tarih ve Coğrafya (Versus Yayınları), Romantik Muamma (Ayrıntı Yayınları), Modernleşmenin Zihniyet Dünyası: Bir Tanpınar Fetişizmi (Kadim Yayınları) Zamanın İçinden Zamanın Dışından: Gelenek ve Modernlik Arasında (Heretik Yayınları).