Sosyoloji Konferanslarının İlkinde Prof. Dr. Korkut Tuna’yı Ağırladık

15.11.2017

Sosyoloji Konferansları dizisinin ilki, 26 Ekim Perşembe günü Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Amfisi'nde gerçekleştirildi. “Sosyoloji Toplumu Açıklayabiliyor mu? Batılı Bilginin Eleştirisi” başlıklı konferansta konuşmacı konuğumuz, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nden Prof. Dr. Korkut Tuna idi.

Konferansa Rektörümüz Prof. Dr. M. İhsan Karaman, Rektör Yardımcımız ve Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Cihan, Bölümümüzün hocaları ve öğrencilerimiz katıldı. Konferans öncesinde bir açılış konuşması yapan Rektörümüz Prof. Dr. Karaman, hocalarımız ve öğrencilerimizi selamladıktan sonra bu ve benzeri etkinliklerle sahasının duayeni hocalardan bilgi ve tecrübelerini dinleme şansına sahip olan öğrencilerimizin ileride kendi alanlarına hizmet eden gençler olarak yetişeceklerine olan inancını dile getirdi.

Prof. Dr. Korkut Tuna, konuşmasında kendimiz üretmediğimiz, bir başka toplumsal çevreden gelen ve bilimsellik, evrensellik ve nesnellik iddialarıyla etrafımızı saran bilgilerin bizim toplumumuzu ne kadar açıklayabildiğini sorguladı. Batılı bilginin bu anlamdaki yetersizliğini ortaya koyan Prof. Dr. Tuna, bu ithal bilgilerin evrensellik iddiasını sorgulayarak eleştirel bir gözle bakmanın imkânlarını ele aldı.

Konferans sonrasında Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Cihan, konuşmaları için Prof. Dr. Korkut Tuna’ya teşekkür ederek plaket takdim etti.