Medeniyet Sosyoloji Dönemi Heyecanla Açtı!

14.10.2021

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sosyoloji Bölümü 2021-2022 ders yılını 12 Ekim 2021 tarihinde Prof. Dr. Veysel Bozkurt'un "Pandeminin Toplumsal Etkileri" başlıklı açılış dersi ile başladı. Ardından bölümü yeni kazanan öğrencilere yönelik bir bölüm tanıtımı gerçekleştirildi. Daha sonra sosyoloji son sınıf öğrencileri Doç. Dr. Lütfi Sunar’ın danışmanlığında Türkiye’nin Toplumsal Yapısı dersi kapsamında gerçekleştirdikleri politika notlarını dinleyicilerle paylaştılar ve son olarak da mezun öğrencilerimiz bitirme tezlerini sundular.

Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mahmut Hakkı Akın’ın açılış konuşmaları ile başlayan programda bölüm öğrencilerinin hazırladığı oryantasyon programı gerçekleştirildi. Prof. Dr. Mahmut Hakkı Akın; İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sosyoloji bölümünü kazanmış genç sosyolog adaylarına, “Sosyoloji okumanın gözlem yeteneğini geliştirdiği, okuma alışkanlığı kazandırdığı, sosyolojik bakış dediğimiz anlayışı oluşturduğu, genel kültür sahibi olmayı, farklılıkları zenginlik olarak görebilmeyi, sadece yargılayarak değil kendimizden olmayanı anlayabilmek gibi kazanımlar sağladığını.” dile getirdi.

Prof. Dr. Veysel Bozkurt “Pandeminin Toplumsal Etkileri” başlıklı açılış dersini yaptı.  Konuşmasında araya giren sosyal mesafe sonucu toplumun yarısından fazlasının yalnızlaştığını dile getirerek başlayan Bozkurt, yalnızlığın insan için ölüme eşdeğer olduğunu söyledi. İnsanların güçlü sosyal bağlara sahip olduklarında kendilerini güçlü, güvende hissedeceklerini de ekledi. Konuşmalarına Medeniyet Üniversitesi Sosyoloji Bölümünün araştırma ve bilgi üretme odaklı bir eğitim yapmakta olduğunu ve öğrencileri de bu sürece katılmaları için gayret göstermeleri gerektiği konusunda tavsiyede bulunarak son verdi.

Programın ikinci kısmında bölüme yeni başlayan öğrenciler için hazırlanan sosyolojinin ne olduğu, lisans hayatı ve Medeniyet’te sosyoloji öğrencisi olmanın ne anlama geldiğiyle ilgili videolar sunuldu. Günün geri kalanında ise Sosyoloji Bölümü dördüncü sınıf öğrencileri Doç. Dr. Lütfi Sunar’ın danışmanlığında Türkiye’nin Toplumsal Yapısı dersi kapsamında gerçekleştirdikleri “Türkiye’nin Toplumsal Yapısını Verilerle Okumak” başlıklı oturumda araştırmalarını sundular. Programın üçüncü kısmında ise mezun olan öğrenciler tez çalışmalarını sundu. Yoğun bir katılım ve ilgi ile gerçekleşen program toplu fotoğraf çekimi ile neticelendi.